Stadgidsen Mechelen

Beklimming Sint-Romboutstoren

Beklim de 538 treden van de imposante Sint-Romboutstoren, het symbool van Mechelen, samen met een Mechelse stadsgids en kom alles te weten over dit unieke bouwwerk. Je klimt naar het dak van Mechelen en komt onderweg op adem in de zes torenkamers, waar de gids je vertelt over de geschiedenis van de toren. Hoe werd de toren gebouwd? Waarom staan er merktekens op de treden? Waarom hebben sommige klokken een naam en andere niet? Wat is een beiaard?

De weg naar de top is indrukwekkend: waar ter wereld vind je twee beiaarden in één toren? Eenmaal boven doet het indrukwekkende uitzicht van op de skywalk je verstommen. Bij helder weer kun je zelfs het Brusselse Atomium en de haven van Antwerpen zien.

Wens je de Sint-Romboutstoren te beklimmen met een beiaardier? Dat kan, maar hou er rekening mee dat het aantal beiaardiers beperkt is. Zorg er dus voor dat je op tijd boekt.

De toren is niet rolstoeltoegankelijk, maar je kunt hem wel virtueel bezoeken via virtualtour/mechelen360. Ook in het infokantoor van Visit Mechelen kan je door middel van een VR-bril de toren virtueel bezoeken.

Reserveren

€ 93 plus € 8pp voor inkom toren (kortingen mogelijk)
1u - 1,5u - 2u
Start aan het Schepenhuis
Stadgidsen Mechelen

Gecertificeerd door

Volg de gids

Direct mee met al onze nieuwtjes? 
Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Schrijf me in

Volg ons op social media…

© Stadsgidsen Mechelen
BE0453230322
RPR MechelenPrivacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij