Stadgidsen Mechelen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je reservatie, rondleiding, annulering, kijk dan even naar onderstaande antwoorden op een hele reeks mogelijke vragen. Vind je jouw vraag niet terug? Geen probleem, bel +32 495 89 65 42 of vul onderstaand formulier in en dan zorgen we voor een passend antwoord.

Je maakt een keuze uit ons aanbod en reserveert je daguitstap of wandeling via het online aanvraagformulier via de 'Reserveer' knop hierboven.

Inschrijven voor onze ‘Wandeling van de maand’ waarbij je individueel kan aansluiten kan via de verkorte link https://tinyurl.com/477zv3ka 

 

 1. Je aanvraag moet ten laatste 14 dagen vóór de dag van het bezoek door Visit Mechelen ontvangen zijn. Bij aanvragen vanaf 13 tot en met 7 dagen vóór het bezoek, kan Visit Mechelen jou alleen de Bourgondische stadswandeling aanbieden, afhankelijk van de beschikbaarheid van de gidsen.
 2. Na reservatie ontvang je een ‘bevestiging dienstverlening’. Pas daarna is je reservatie definitief.
 3. Betalen doe je uiterlijk 7 dagen vóór je bezoek. Na ontvangst van de betaling, sturen we jou de nodige vouchers. Per boeking wordt een éénmalige administratieve kost van € 5 aangerekend.

  Wil je tòch sneller een gids?Laat het ons weten via 'Contact' en we doen ons best om voor jou en je groep op korte termijn een onvergetelijke rondleiding in Mechelen te organiseren.

Wijzigingen in het programma of het aantal deelnemers kunnen enkel schriftelijk doorgegeven worden aan Visit Mechelen. Als schriftelijk worden e-mail en brief aanvaard. Om onnodige administratie te vermijden, moet het definitieve aantal deelnemers, net vóór de betaling van het totaalbedrag, doorgegeven worden.

Wijzigingen zijn mogelijk tot en met 7 dagen vóór de dag van het bezoek.

Als door wijziging de prijs of het programma verandert, sturen we een nieuwe ‘bevestiging dienstverlening’. Wijzigingen minder dan 7 dagen vóór het bezoek, worden niet toegestaan.

Een ononderbroken rondleiding van minimum 2 uurkost € 85. Kortere rondleidingen kunnen geboekt worden aan hetzelfde tarief. Voor langere rondleidingen met stadsgids wordt € 33 per extra uur aangerekend.

Het totaalbedrag moet uiterlijk 7 dagen vóór de dag van het bezoek overgemaakt worden.

Er is geen minimum aantal personen. Er geldt wel een maximum van 25 personen per gids, tenzij anders vermeld op onze website.

Onze gidsen drage een blauwe badge met het logo van Stadsgidsen Mechelen. Zij wachten je op aan het Schepenhuis of op een andere afgesproken plaats. Je vindt de plaats van afspraak alleszins op je bevestiging. De gids blijft maximum een half uur ter plaatse wachten op een groep.

Onze gidsen spreken Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans.En Mechelsnatuurlijk.

Geef ons een telefoontje (het telefoonnummer staat op je bevestiging) zodat wij weten dat je wat later zult zijn. We wachten maximum een halfuur op jou. Als je niet komt of niet verwittigt, hebben we het recht om de wandeling of rondleiding te annuleren. In dat geval wordt de boeking niet terugbetaald.

Let wel: elke wandeling of rondleiding heeft een einduur. Als je te laat bent en de wandeling loopt daardoor uit, dan zal een extra uur aangerekend worden.

Alle annuleringen van het volledige dossier dienen per e-mail of brief aan Visit Mechelen gemeld te worden. Tot en met 7 dagen vóór je bezoek is annuleren gratis. Daarna, tot 3 dagen vóór je bezoek, betaal je 10% van het totaalbedrag. Als je minder dan 3 dagen vóór je bezoek annuleert, betaal je het totaalbedrag.

In de binnenstad zijn er twee op- en afstapplaatsen voor autocars waar je bus een kwartier mag blijven staan.

De Veemarkt (op 450 meter wandelafstand van het Schepenhuis) kan je inrijden langs de Keizerstraat. Na het uitstappen van de passagiers rijdt de bus de stad weer uit via Biest en de Frederik de Merodestraat.

De Wollemarkt (op 250 m wandelafstand van het Schepenhuis) bereik je langs de Sint-Katelijnestraat en het Sint-Romboutskerkhof. Na het uitstappen van de passagiers rijdt de bus de stad weer uit via de Goswin de Stassartstraat.

Autocars kunnen gratis parkeren aan het Douaneplein.

Alle gebouwen, op het stadhuis en de Beiaardschool na, zijn rolstoelvriendelijk. Maar informeer best even op voorhand als je een bezoek aan Mechelen boekt.

Het is best mogelijk dat een gebouw, kerk, park of tuin door uitzonderlijke omstandigheden niet kan bezocht worden. Stadsgidsen Mechelen zal dan voor een waardig alternatief zorgen.

 1. Met de trein

  Mechelen is vlot bereikbaar per trein vanuit zowat alle Belgische en Europese steden.  Mechelen heeft twee stations: Mechelen en Mechelen-Nekkerspoel.

  Beide haltes bevinden zich op 10 à 15 minuten wandelen van het stadscentrum.

  Dienstregeling: www.belgiantrain.be of in de treinstations.
   
 2. Met de bus

  De centrumpendel (DE LIJN-bus met het nummer 1) vertrekt aan het treinstation Mechelen en brengt je in een paar minuten tot aan het Schepenhuis, waar de meeste van onze wandelingen van start gaan. Hier kan je ook de bus terug naar het station nemen.

  Let wel: op zaterdagmorgen vindt de wekelijkse markt plaats en rijdt de pendelbus niet naar het centrum.

  Dienstregeling: www.delijn.be
   
 3. Met de auto

  Kom je met de wagen? Hou er dan rekening mee dat een groot deel van de Mechelse binnenstad autoluw is tussen 11.00 en 18.00 uur. Je kan op verschillende randparkings voordelig parkeren én ze bevinden zich op wandelafstand van de Grote Markt. Vanop parking Rode Kruisplein en Zandpoortvest wandel je in geen tijd naar het stadscentrum. Op het Douaneplein kan je gratis staan. Deze parking bevindt zich op 15 à 20 minuten stappen van de Grote Markt.
   
 4. Met de fiets

  Mechelen is erg gunstig en centraal gelegen, ook voor fietsreizigers. De stad ligt langs de verschillende waterlopen met hun vele fietspaden, langs het alombekende fietsknooppuntennetwerk en langs de Vlaanderen Fietsroute. Mechleen ligt ook aan de fietsostrade F1 Antwerpen-Brussel. Je kan het historische centrum van Mechelen makkelijk bereiken per fiets. De volledige Mechelse binnenstad is één aaneengesloten fietszone. 179 straten in de binnenstad zijn fietsstraten waarin gemotoriseerd verkeer achter fietsers blijft.

Blijf je met een vraag zitten? Wij weten het antwoord ;)

Stadsgidsen Mechelen

Vleeshouwersstraat 6 2800 Mechelen
+32 495 89 65 42
info@stadsgidsenmechelen.be
messenger/stadsgidsenmechelen
Stadgidsen Mechelen

Gecertificeerd door

Volg de gids

Direct mee met al onze nieuwtjes? 
Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Schrijf me in

Volg ons op social media…

© Stadsgidsen Mechelen
BE0453230322
RPR MechelenPrivacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij