Stadgidsen Mechelen

Mechelen zit vol verhalen.

Onze 85 stadsgidsen weten er alles van.

Mechelen, een machtig mooie stad

Onze 85 stadsgidsen weten er alles van.

Niet te missen

verborgen parels

Sinds 11 november kan je in museum Hof van Busleyden de tentoonstelling Verborgen Parels bezoeken. Een tentoonstelling met zeven eeuwen meesterwerken uit Mechelen. Je ziet in het museum er o.a. een aantal Vlaamse Topstukken, waaronder twee bozzetti van Lucas Faydherbe. Die dienden als voorontwerp voor de reliëfs in de koepel van de Hanswijkbasiliek.

En wist je dat er van het schilderij De Wonderbare Visvangst van P.P. Rubens in de O.L.V.-over-de-Dijle enkele onderdelen ontbreken? Enkele ervan zijn nu uitzonderlijk terug in Mechelen en kan je zien in de tentoonstelling Verborgen Parels in museum Hof van Busleyden. Het verhaal erachter en nog veel meer verbindingen tussen de tentoonstelling en plekken in de stad verneem je van Stadsgidsen Mechelen op zondag 7 januari om 15u00.

Afspraak aan het Schepenhuis voor een uur Verborgen Parels in de Stad. 

Rondleidingen voor iedereen

We nodigen je graag uit om samen met Stadsgidsen Mechelen de verhalen in Mechelen te ontdekken. Dat kan op verschillende manieren: individueel of in groep. Voor fietsliefhebbers hebben we leuke fietsuitstappen. We gaan graag op pad met personen met een beperking. Op kindermaat werken we voor jou een schooluitstap uit. En vind je niet echt wat je zocht? Dan gaan we samen met jou aan de slag om een activiteit op maat uit te werken.

Over ons,

Stadsgidsen Mechelen

Stadsgidsen Mechelen bestaat al meer dan 60 jaar en daar zijn we heel trots op. We zijn een gidsenvereniging met 85 erkende gidsen. We loodsen jou graag door onze mooie en boeiende stad, in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans en zelfs in het Mechels. We gaan graag met jou op stap om de toffe plekjes in onze stad te ontdekken.

In de kijker

Waar geven we momenteel nét ietsje meer aandacht aan? Hoe spelen we in op de actualiteit? Je leest het hier. 

Hou ons in het oog!

Stadsgidsen Mechelen zit niet stil. We ontwikkelen nieuwe wandelingen of werken nieuwe initiatieven uit. Neem daarom geregeld een kijkje op onze website of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Dan ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwigheden.

Elke maand erop uit trekken in je mailbox? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.

Stadgidsen Mechelen

Gecertificeerd door

Volg de gids

Direct mee met al onze nieuwtjes? 
Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Schrijf me in

Volg ons op social media…

© Stadsgidsen Mechelen
BE0453230322
RPR MechelenPrivacy- & cookieverklaringsite made by design