Stadgidsen Mechelen

Mechelen zit vol verhalen.

Onze 85 stadsgidsen weten er alles van.

Mechelen, een machtig mooie stad

Onze 85 stadsgidsen weten er alles van.

Niet te missen

Mechelen beiaardstad

Mechelen is de trotse thuisstad van liefst zes beiaarden! Alleen al de Sint-Romboutstoren telt er twee. En bovendien is in onze stad honderd jaar geleden de eerste beiaardschool opgericht. Redenen te over om met Stadsgidsen Mechelen het verhaal achter de klokken, de beiaarden en de beiaardiers te ontdekken.

We zijn er zo aan gewoon dat we het misschien niet eens meer merken, maar als je in het centrum van Mechelen wandelt, hoor je regelmatig de beiaard die de tijd aangeeft. Acht keer per uur. Zelfs elk half kwartier – het zogenoemde “Mechels halfke”.

Jef Denyn was niet enkel een gereputeerde beiaardier, maar bovendien bedacht hij heel wat mechanische verbeteringen én nieuwe speeltechnieken die ervoor zorgden dat de beiaard een echt concertinstrument werd. Aan hem hebben we ook de zomerse maandagavond-beiaardconcerten te danken. En het feit dat er in Mechelen een beiaardschool is met wereldwijde faam die zijn naam draagt.

Wat hebben het Hof van Busleyden, Het Schipke en de Sinte-Mettetuin met de beiaard te maken? In de beiaard-wandeling op zaterdag 5 november om 15u ontdek je de vele plekken in Mechelen die een link hebben met klokken, beiaarden en beiaardiers. We gaan van start aan het Schepenhuis.

Rondleidingen voor iedereen

We nodigen je graag uit om samen met Stadsgidsen Mechelen de verhalen in Mechelen te ontdekken. Dat kan op verschillende manieren: individueel of in groep. Voor fietsliefhebbers hebben we leuke fietsuitstappen. We gaan graag op pad met personen met een beperking. Op kindermaat werken we voor jou een schooluitstap uit. En vind je niet echt wat je zocht? Dan gaan we samen met jou aan de slag om een activiteit op maat uit te werken.

Over ons,

Stadsgidsen Mechelen

Stadsgidsen Mechelen bestaat al meer dan 60 jaar en daar zijn we heel trots op. We zijn een gidsenvereniging met 85 erkende gidsen. We loodsen jou graag door onze mooie en boeiende stad, in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans en zelfs in het Mechels. We gaan graag met jou op stap om de toffe plekjes in onze stad te ontdekken.

In de kijker

Waar geven we momenteel nét ietsje meer aandacht aan? Hoe spelen we in op de actualiteit? Je leest het hier. 

Hou ons in het oog!

Stadsgidsen Mechelen zit niet stil. We ontwikkelen nieuwe wandelingen of werken nieuwe initiatieven uit. Neem daarom geregeld een kijkje op onze website of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Dan ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwigheden.

Elke maand erop uit trekken in je mailbox? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.

Stadgidsen Mechelen

Gecertificeerd door

Volg de gids

Direct mee met al onze nieuwtjes? 
Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Schrijf me in

Volg ons op social media…

© Stadsgidsen Mechelen
BE0453230322
RPR MechelenPrivacy- & cookieverklaringsite made by design