Stadgidsen Mechelen

Op de fiets door en rond de stad

Mechelen is een fietsstad en daar maken we dan ook dankbaar gebruik van. We stippelen vlakke parcours uit zodat je op een rustige manier de stad kunt verkennen.

Voor wie?

In welk thema?

Hoe lang?

1u - 1,5u - 2u
  • Duur: 1u - 1,5u - 2u

Mechelen Muurt


Ontdek de kleurenpracht van de muurschilderingen in de Mechelse straten. Internationaal gekende street artists gaven het beste van zichzelf.

Een Mechelse stadsgids wijdt je in de geheimen in van de street art, graffiti en tags. Ga mee op ontdekkingstocht langs onbetreden paden en verborgen plekken en laat je verrassen door het vakmanschap van de kunstenaars.

1u - 1,5u - 2u - 3u
  • Duur: 1u - 1,5u - 2u - 3u

Met kunst op stap


De vele Mechelse kerken, stadspaleizen en musea, daar kan je niet naast kijken. Maar richt je blik eens op de ruimte ertussen, naar klassieke en hedendaagse standbeelden, indrukwekkende muurschilderingen of kunstzinnige details. Niets staat er toevallig, telkens is er een boeiend verhaal te vertellen. Steeds is er een verband met de omgeving en de geschiedenis van de stad en haar fascinerende bewoners.

Een Mechelse stadsgids neemt je mee op stap voor een boeiende tocht langs een kunstzinnig parcours, dwars door de klassieke toeristische routes heen, en brengt je naar verrassende plaatsen in de binnenstad waar de meeste bezoekers (en zelfs Mechelaars!) niet zo snel komen.

1u - 1,5u - 2u
  • Duur: 1u - 1,5u - 2u

Fietsen langs de vesten


Spring op je fiets en ontdek met een stadsgids hoe de vesten in 750 jaar veranderingen ondergingen. Eén ding is zeker: de ligging is nooit veranderd. Wat is er dan wel veranderd? Is er nog iets te zien van de stadsmuur? Hoeveel poorten kende Mechelen en staan die er nog? Is er een wandelboulevard? Wanneer deed de auto zijn intrede en hoe ziet de toekomst eruit?

Antwoorden op al die vragen mag je verwachten tijdens de fietstocht.

Zit je met een vraag?

Wil je weten hoe je kunt reserveren, of hoe lang op voorhand, hoeveel deelnemers er mee kunnen, hoe je de gids herkent of welke talen de Stadsgidsen Mechelen spreken?

Op al die vragen en nog veel meer hebben we antwoorden voor jou op een rijtje gezet. Klik ‘Veelgestelde vragen’. De kans is groot dat jouw vraag erbij staat. Is dat niet het geval? Via de Contact knop hierboven kan je ons bereiken.

Stadgidsen Mechelen

Gecertificeerd door

Volg de gids

Direct mee met al onze nieuwtjes? 
Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Schrijf me in

Volg ons op social media…

© Stadsgidsen Mechelen
BE0453230322
RPR MechelenPrivacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij