Stadgidsen Mechelen

Machtig Mooi Mechelen

Wist je dat Mechelen een belangrijke politieke en economische rol speelde in de Bourgondische periode? Veel historische gebouwen getuigen hiervan.

Hou je vast, want de lijst is lang: de Sint-Romboutskathedraal, de paleizen van Margareta van Oostenrijk en Margareta van York, het paleis van de Grote Raad, … Dus aarzel niet en volg de gids door het 16e eeuwse Mechelen.

Wie of wat is Opsinjoorke? Waarom zijn er zoveel kerken in Mechelen? En zo veel stadspaleizen? Waarom is de Sint-Romboutstoren niet af? Wat zijn vlieten? Wat betekent ‘klokkenwerpen’? Waarom is Mechelen de wereldhoofdstad van de beiaard?
Een Mechelse stadsgids neemt je mee naar ons roemrijke verleden als centrum van de burgerlijke, rechterlijke en kerkelijke macht en laat je kennismaken met onze mooie hedendaagse centrumstad.

Flaneer langs eeuwenoude straten, pleinen en paleizen. Verpoos in de tuin van Margareta van Oostenrijk. Ga op bezoek bij de humanist Hieronymus van Busleyden en ontdek de kunstschatten in de Sint-Romboutskathedraal.

Reserveren

€ 93 voor max. 2 uur, € 40 per bijkomend uur
1u - 1,5u - 2u - 3u
Start aan het Schepenhuis
Stadgidsen Mechelen

Gecertificeerd door

Volg de gids

Direct mee met al onze nieuwtjes? 
Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Schrijf me in

Volg ons op social media…

© Stadsgidsen Mechelen
BE0453230322
RPR MechelenPrivacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij